Riverside House, Shrewsbury, Shropshire

Refurbishment and extension of mid-century house overlooking the River Severn

A new roof form and expansive glazing to the river view, transform the feel and aesthetic of the house into a striking contemporary home.  A zinc facia and aluminium framed windows and doors upgrade the quality of the external building fabric. A wrap-around balcony offers the opportunity to access the outdoors directly from the new open-plan living space on the raised ground floor.

The existing 1960's Sapele open tread wood stair was identified as the thread to stitch the fabric of the old to the new. Sapele cladding and an extensive collection of bespoke mid-century inspired built-in furniture, designed by C&O Architects create a unique interior that speaks of its past whilst living in the future.